Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

12 επιτυχημένοι μικροί επιχειρηματίες με δίπλωμα, από το ΕΠΑ.Λ. Δεσκάτης!


Ταλαντούχοι επιχειρηματίες αναδείχθηκαν 12 μαθητές του τομέα Οικονομίας και Διοίκησης του ΕΠΑΛ Δεσκάτης,  οι οποίοι συμμετείχαν στον Πανελλήνιο  Επιχειρηματικό Διαγωνισμό «Young Business Talents 2015-2016».
Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά από τις 10 Νοεμβρίου 2015 έως τις 2 Απριλίου 2016 με τη συμμετοχή περισσότερων των  1200 μαθητών, πάνω από 150 Γενικά και Επαγγελματικά Λύκεια όλης της Ελλάδας.
Οι 12 μαθητές του ΕΠΑΛ Δεσκάτης κατάφεραν όλοι να φτάσουν και να ολοκληρώσουν με επιτυχία και την ημιτελική φάση του διαγωνισμού ενώ κάποιοι εξ αυτών κατάφεραν να φτάσουν μια θέση πριν την πρόκριση στον τελικό που διεξήχθη στην Αθήνα στο Αμερικάνικο κολλέγιο PIERCE στις 2 Απριλίου.
Ο διαγωνισμός  Young Business Talents είναι ένας διεθνής διαγωνισμός επιχειρηματικότητας που υλοποιείται σε αρκετές Ευρωπαϊκές  χώρες και τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην Ελλάδα με την ενθουσιώδη  συμμετοχή πολλών μαθητών Λυκείων.
Οι μαθητές με τη συμμετοχή τους, συνδύασαν γνώσεις Οικονομίας και ανέπτυξαν στρατηγικές Διοίκησης Επιχειρήσεων. Βίωσαν την επιχειρηματική πρακτική και εφάρμοσαν όσα έχουν μάθει στην τάξη, διοικώντας μια επιχείρηση στο εικονικό επιχειρηματικό περιβάλλον του προσομοιωτή σε συνθήκες όμοιες του πραγματικού επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Οι επιχειρηματικοί προσομοιωτές όπως ο  PRAXIS MMT είναι σήμερα τα πιο σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης μαθητών και φοιτητών στην Ευρώπη, στον τομέα της Διοίκησης  Επιχειρήσεων.

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε 5 φάσεις διάρκειας 15 εβδομάδων. Οι μαθητές διαγωνίστηκαν μεταξύ τους σε ομάδες. Κάθε ομάδα αντιπροσώπευε μια ξεχωριστή «επιχείρηση».  Για τις ανάγκες του διαγωνισμού οι «ομάδες-επιχειρήσεις» των μαθητών κατέθεταν τα δικά τους επιχειρηματικά σχέδια (business plan) για την παραγωγή, το marketing, το ανθρώπινο δυναμικό και τα χρηματοοικονομικά της δικής τους επιχείρησης.
Οι μαθητές του ΕΠΑΛ Δεσκάτης με την επίβλεψη της Οικονομολόγου καθηγήτριας Δέσποινας Κρομμύδα δημιούργησαν τις 3 παρακάτω ομάδες:
1η ομάδα: TEAM PRIME με τους μαθητές  ΣΓΟΥΡΟΥ ΑΝΤΙΓΟΝΗ, ΣΓΟΥΡΟΥ ΜΑΡΙΝΑ, ΖΑΡΑ ΕΛΕΝΗ και ΠΟΝΤΙΚΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ  από τη Β΄ τάξη Οικονομίας.
2η ομάδα:  NEW GENERATION με τους μαθητές ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ, ΜΠΙΚΕΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, ΠΑΠΑΝΤΩΝΗ ΝΙΚΟΛΑΟ και  ΣΑΚΑΒΑΡΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ από τη Β΄ τάξη Οικονομίας.
3η ομάδα:  BATIDA DE COCO με τους μαθητές ΚΟΜΜΑΤΑ ΕΥΔΟΞΙΑ, ΜΥΛΩΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟ, ΣΑΚΑΒΑΡΑ ΑΘΗΝΑ και  ΚΟΓΙΟΥ ΙΛΙΑΝΑ από τη Γ΄ τάξη  Οικονομίας.
Οι ομάδες του ΕΠΑΛ Δεσκάτης προκρίθηκαν και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την ημιτελική φάση εξασφαλίζοντας στην τελική κατάταξη τις παρακάτω θέσεις:
ΟΜΑΔΑ: TEAM PRIME    16η θέση
ΟΜΑΔΑBATIDA DE COCO   36η θέση
ΟΜΑΔΑ:  NEWGENERATION   45η θέση
Η ομάδα TEAM PRIME κατακτώντας τη 16η θέση έφτασε κυριολεκτικά μια ανάσα πριν τον τελικό στον οποίο προκρίθηκε μέχρι και η ομάδα της 15ης θέσης.
 Η κατάταξη των μαθητών δικαίωσε τις προσπάθειες των διδασκόντων τους και έδωσε  τη δυνατότητα  στους μαθητές του ΕΠΑΛ Δεσκάτης να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να εκπαιδευτούν, αξιοποιώντας τα πιο σύγχρονα εργαλεία εκπαίδευσης σ τη Διοίκηση  Επιχειρήσεων.
Στους μαθητές απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα  SEMIFINALIST για την ολοκλήρωση της ημιτελικής φάσης από τους διοργανωτές του διαγωνισμού.

Οι μαθητές και ο σύλλογος Διδασκόντων του ΕΠΑΛ Δεσκάτης συγχαίρουν θερμά τους μαθητές που συμμετείχαν και διακρίθηκαν ως «διπλωματούχοι μικροί επιχειρηματίες» και τους εύχονται καλή συνέχεια στην «επιχειρηματική τους δραστηριότητα» στον διαγωνισμό του Young  Business  Talents 2016-2017.